Mekanisk

Mekanisk

Denne siden ble sist oppdatert 01.09.2020

Stål og aluminium er solide og holdbare materialer. Dette er hovedmaterialene i våre mekaniske verksteder. Stort sett alle fengsler har en mekanisk avdeling hvor det hamres, sveises, kappes, bøyes og knekkes. Det lages alt fra lysestaker, rekkverk, trapper, reoler og griller til reparasjon av maskiner og redskap. Det er også mange samarbeid med eksterne bedrifter hvor det leveres ulike produkter eller deler.

Slik som i andre verksteder er det også på dette området store forskjeller på størrelser og maskinpark. Noen har mindre verksteder for mindre produksjon og aktiviteter, mens andre har store moderne haller med vannskjæring, laserskjæring, dreiebenker, freser stanser og knekkemaskiner. Flere av maskinene er CNC-styrte.

De mekaniske verkstedene samarbeider godt med skolen, og de fleste er godkjente lærebedrifter, og rekken med innsatte som har gått ut fra soning med et fagbrev i hånda er lang.

Felles for alle er at det utvikles og lages produkter med stort fokus på kvalitet og holdbarhet. Ønsker du å finne ut mer hva fengselet nær deg driver med så klikk her