Kjøkken

Kjøkken

Denne siden ble sist oppdatert 01.09.2020

I likhet med vask og renhold har også kjøkkenet et stort ansvar i den daglige driften av fengslene. De sørger for å gi mat til alle, både til hverdags og til fest. Alle fengsler har eget kjøkken hvor noen også lager mat til andre fengsler i nærheten.

Felles for alle kjøkken er at alle innsatte skal ha et variert og næringsrikt kosthold, der hjemmelaget mat står i fokus. Innsatte er i stor grad med i den daglige matlagingen og de fleste kjøkken er godkjent lærebedrifter og tilbyr innsatte videregående utdanning i kokke og restaurantfag. Kriminalomsorgen har utdannet et flertall med gode kokker slik som denne historien bekrefter.

I tillegg til å lage mat til fengselet har også noen kjøkken egne bakeri, hvor all brødmat og kaker til eget bruk produseres daglig. Det er også flere som tilbyr salg av bakervarer til nærmiljøet, slik som i Tromsø der de lager knekkebrød som selges i butikker i Tromsø by.

Ønsker du å vite mer om hva fengselet nær deg gjør på kjøkkenet eller vite om de tilbyr catering eller bakevarer klikk her.