Sentralt plassert på Tromsøya, med nærhet til øyas frodige friluftslivsområde, ligger Tromsø fengsel. Fengselet har plass til 59 innsatte fordelt på høyt og lavt sikkerhetsnivå, inkludert en egen avdeling for kvinner.

Tromsø
Balders veg 15, 9019 Tromsø

Arbeidsdriften i fengselet består av et kjøkken, en rekke verksteder og ulike typer vedlikeholdsarbeid både inne- og utendørs. Et samarbeid med skolen gjør det mulig for fengselet å tilby opplæring og arbeidstrening i tråd med skolens læreplan. De innsatte får kompetansebevis for erfaringen de tilegner seg under soning. De kan også ta fagbrev ved endt utdanningsløp.

På kjøkkenet i Tromsø fengsel skjer det mye forskjellig. Her lages det middag til innsatte og ansatte hver dag. Innsatte som jobber bidrar med produktutvikling, som blant annet resulterer i hjemmelaget knekkebrød og syltetøy. Disse produktene kan kjøpes i kantinen for ansatte og på matbutikker i Tromsø. På kjøkkenet er det rom for at den innsatte får jobbe med det som interesserer dem, enten det er baking eller kosthold.

Verkstedene i fengselet er allsidige. Det finnes ett motor - og dekkverksted hvor man kan få fikset bilen. Det er også blikkenslager, trevare, male og sy-verksted som produserer ulike produkter og tar oppdrag fra private og bedriftskunder.

Verkstedene produserer mest av ulike typer griller og ovner i jernvarekategorien, og utemøbler som benker, stoler, bord og blomsterkasse i trevarekategorien.


Tromsø Facebook