I utkanten av Skien, som er en av Norges eldste byer, ligger Telemark fengsel, Skien. Skien har plass til 82 mannlige innsatte.

Skien
Rødmyrlia 43, 3740 Skien

Arbeidsdriften i Skien har et tett samarbeid med fylkesopplæringskontoret, prøvenemda, skolen og NAV, som alle har faglærere tilknyttet de ulike verkstedene på huset. Samarbeidet gjør det mulig for de innsatte å gjennomføre en rekke kurs og utdanningsløp som kan lede til kompetansebevis, sertifikater og svennebrev.

Skien har et stort kjøkken som daglig lager middag til fengselets innsatte og ansatte. Kjøkkenet samarbeider med Skien videregående skole og lokalene her blir brukt til opplæring i matfaget.

Med et bredt utvalg i toppmoderne utstyr kan trevareverkstedet i Skien regnes som et fullverdig snekkerverksted. Verkstedet er delt inn i en avdeling for møbelproduksjon og en egen hall for tømrerarbeid. I førstnevnte avdeling produseres det garderober, kjøkken, spisebord og andre møbler etter bestilling fra både det private og offentlige. I tømrerhallen produseres det rastebenker, postkassestativ, søppelstativ, hagemøbler og boder.

I likhet med trevareverkstedet er også mekanisk verksted godt utstyrt. Blant produktene som produseres her er ATV-hengere, griller, maskinerte og sveisede spesialprodukter i topp kvalitet.