Ravneberget fengsel holder henholdsvis til i Sarpsborg. Ravneberget fengsel ligger usjenert til i skogen på Kurland, og er en lavsikkerhetsenhet med plass til 40 kvinnelige innsatte.

Ravneberget
Ravneberget 1, 1727 Sarpsborg

Ravneberget fengsel samarbeider med Borg videregående skole, hvor innsatte får muligheten til å starte og fullføre et utdanningsløp. Enkelte av fagene har praksis gjennom produksjonen som foregår i fengselets verksteder. Det tilbys dokumentert opplæring på kjøkkenet innen restaurant- og matfag og naturbruk. Som et resultat kan fengselet levere cateringtjenester og drive salg av honning, ved og diverse andre produkter i tre. Fengselet har også et drivhus og områder for planting av grønnsaker og urter.

Det største arbeidstilbudet finner de innsatte i pakkeverkstedet, som pakker produkter for eksterne bedrifter. Pakkingen innebærer montering av ulike displayer, fylling av produkt over i emballasje, og merking av emballasje. Hudpleieprodukter og pastillesker er eksempler på produkter som pakkes og klargjøres for utsending. Dette er arbeid som har en tendens til å vekke konkurranseinstinktet hos de innsatte, hvor de ofte konkurrerer om å pakke flest og best!

I perioder hvor arbeidsdriften ikke mottar oppdrag fra eksterne bedrifter produseres det stearinlys og lysestaker støpt i betong. Det foregår også opplæring innen renholdfaget gjennom bilpleie, rengjøring av fellesarealer og i fengselets vaskeri.


Ravneberget Facebook