Fordelt på to anlegg plassert i Norges grønne hjerte, ligger Kongsvinger fengsel. Det ene sentralt i Kongsvinger sentrum, det andre i skogsområdet Vardåsen. Til sammen huser høysikkerhetsenheten 137 kvinner og menn med utenlandsk bakgrunn.

Kongsvinger
Vardåsveien 190, Kongsvinger

Arbeidsdriften ved Kongsvinger fengsel består av et produksjonskjøkken, trevareverksted, sykkelverksted og tekstilverksted. I verkstedene produseres det varer for lokale leverandører og spesialbestillinger etter ønsker og behov fra privatkunder. For de innsatte bidrar dette til verdifull arbeidstrening som er nyttig etter endt soning.

På kjøkkenet jobber et knippe innsatte med å lage mat til hele fengselet. Kjøkkenet samarbeider med skolen slik at alle som gjennomfører opplæring innen matfaget mottar kursbevis og praksisattest for innsatsen.

I trevareverkstedet produseres det både smått og stort. Innsatte hogger ved og snekrer plantekasser som leveres til lokale leverandører. Det lages også krakker, og bord og stoler til barn. I den andre enden av skalaen produseres det garderobeskap, postkassestativ, søppelbod, utedo og gapahuk.

Tekstilverkstedet tar på seg enkle reparasjoner av klær og søm av gardiner. Småvarer som nisser og sitteunderlag, samt plagg som ponchoer, luer og barneklær er også en del av repertoaret. Tekstilverkstedet har i tillegg et samarbeid med Kristelig fellesråd, hvor det utformes og produseres nye tekstiler til Lunderseter kirke.

På sykkelverkstedet pustes det liv i gamle og kasserte sykler, hvor de settes i forskriftsmessig stand skikket for en ny eier. Syklene, og produkter fra alle verkstedene tilknyttet arbeidsdriften i fengselet, kan kjøpes i fengselets egne butikk som holder til i markedshallen til Promenaden Kongsvinger.


Kongsvinger Facebook

Kongsvinger webshop