Omtrent en times kjøretur fra Molde mot dramatiske og vakre Hustadvika, ligger Hustad fengsel. Fengselet har plass til totalt 60 innsatte, fordelt på 32 i åpen avdeling og 28 i lukket. Hustad fengsel er omringet av vill og vakker natur som de innsatte har glede av. Det arrangeres faste utflukter i nærmiljøet hver uke, som tidvis kombineres med rydding av kyststier. Mye av det de ansatte og innsatte finner i fjøra og langs fjorden gjenvinnes til produkter i arbeidsdriften.

Hustad
Fv235, 6444 Farstad

Arbeidsdriften i Hustad fengsel består av tre verksteder og et kjøkken. Trevareverkstedet snekrer både stort og smått, og kan bistå med redesign og oppussing av gamle møbler. Fengselet har også et fullt oppgradert bilverksted som nå også er blitt godkjent som lærebedrift. På kjøkkenet lages det mat til hele fengselet fra bunnen av, i tillegg til produksjon av brød, knekkebrød, müsli-blanding og energi-barer. Småverkstedet jobber med harde og myke materialer, slik som glass, keramikk, skinn og tekstil. Keramikkverkstedet produserer en hel del bruksgjenstander i keramikk deriblant en serie med kaffe - og espressokrus designet av Odd Standard, som er en av Bjørgvin fengsels «Straffekaffekonsept».

Hustad fengsel deltar årlig på flere messer og festivaler samt Pop Up Butikk under Molde jazzfestival som avholdes på sommeren.
For å kjøpe varer fra Hustad fengsel kan du også oppsøke nettbutikken deres www.prisonmadehustad.no

Fengselet har et tett samarbeid med Romsdal videregående skole, som utsteder praksistattester, sammen med Verksbetjentene, knyttet til programfagene som kan gjennomføres i fengselet. All undervisning i yrkesfaget Teknikk og Industrifag (TI), samt opplæring i lette kjøretøy, holdes i fengselets bilverksted. Kjøkkenet på huset er godkjent lærebedrift for Institusjonskokkfaget, hvor Romsdal VGS har undervisningsrom vegg i vegg.

prisonmadehustad

Hustad Facebook

@prisonmadehustad