Froland avdelingen er en del av Agder fengsel som består av Mandal, Evje og Solholmen. Fengslet er lokalisert i Froland kommune, 9 km nord for Arendal, det er et moderne bygg som er oppført i 2020. Det er 192 soningsplasser fordelt på to bygg.

Froland

Det er gymsal, bibliotek og egen butikk hvor innsatte handler sin egen mat.

Agder fengsel er et fengsel bygget for opplæring og rehabilitering av innsatte. Her i Froland har vi har et sømløst samarbeid med Sam Eyde vgs med en målsetting om at innsatte skal opparbeide seg kvalifikasjoner som bidrar til et bedre grunnlag for å komme tilbake til samfunnet uten å begå ny kriminalitet.

Vi har fokus på utdannelse innen fagbrev og svennebrev, samt fellesfag, kompetansegivende kurs og praksisattester.

Det tilbys utdannelse i følgende fagområder som fører frem til fag / svennebrev: Renhold, salg, restaurant kokk, ernæringskokk, tømrer, snekker (møbelsnekker), murer faget, betongfaget, frisør faget, industri mekanikker, motor mekanikker, rørlegger.

I tillegg har vi opplæring i kreative fag som design, søm og keramikk. Her legges det vekt på mestring og skaperglede. Fagområdet musikk, media og kommunikasjon innbefatter også Røverradioen som er et veldig populært tilbud

De enkelte fagområdene produserer ulike produkter for salg, men også spesial produkter på bestilling.

Mekanisk verksted produserer og utfører reparasjoner på ulike maskiner og utstyr.

Benker i betong og tre kommer henholdsvis fra murer og tømrer avdelingen.

Handlenett, vesker, kjøle bagger er noe av sortimentet fra Design & håndverksfag.

Noe av vareutvalget kan sees på www.facebook.com/frolandfengsel