Et lite steinkast fra Bergen fengsel finner du Bjørgvin fengsel. Bjørgvin er Bergens åpne lavsikkerhetsfengsel med plass til 90 innsatte, fordelt på to avdelinger. Her kan de innsatte bevege seg fritt mellom byggene på området – et område som ellers oppleves som luftig og stille. Når behovet for stillhet og ro meder seg, finnes det benker hvor den innsatte kan slå seg ned og nyte naturomgivelsene som kjennetegner plassen. På utsiden av fengselsområdet finnes det skog og utsikt til både sjø og fjell.

Bjørgvin
Olav Bjordals veg 63, 5111 Breistein

Bjørgvin er et nytenkende og fleksibelt fengsel i stadig utvikling, hvor kreativiteten dyrkes. Det legges til rette for at hver enkelt innsatt skal kunne bruke sine evner og ideer til å påvirke egen arbeidsplass under soningstiden. Som et resultat kan arbeidsdriften i fengselet tilby mange forskjellige typer arbeid, i tillegg til oppgaver knyttet til driften av fengselet.

For å sikre et bredt arbeidstilbud for sine innsatte, ønsker Bjørgvin til enhver tid nye samarbeidsprosjekter med eksterne aktører velkommen. Dette er en viktig del av det å sikre at arbeidsdriften hele tiden er i en kontinuerlig utviklingsprosess, hvor det stadig etableres nye prosjekter mellom arbeidsdriften, den offentlige skolen og næringslivet på utsiden.

På arbeidsdriftens aktivitetsmeny kan innsatte i Bjørgvin fengsel velge mellom alt fra produksjon av kaffe, mat, bakverk og kioskdrift, til sykkelverksted, byggeprosjekter og vedlikeholdsarbeid i fengselet. Det er også mulighet for kreativ stimulering gjennom hundepass, musikkprosjekter, filosofering og forfatterkurs.

Det mest profilerte produktet fra Bjørgvin fengsel er «Straffekaffe», et samarbeid med Bergen Kaffebrenneri. Samarbeidet gir arbeidsoppgaver og aktiviteter i form av kaffebrenning, pakking av kaffe etter bestilling og baristakurs holdt av Kaffebrenneriets ansatte. Bjørgvin fengsels «Straffekaffe» har faste kunder som =Kaffe og Røde Kors i Oslo, Osøyra Kolonial og Haukeland sykehus.


Straffekaffe Facebook

Straffekaffe webshop