Like nord for byen omkranset av «De syv fjell» finner du Bergen fengsel. Med kapasitet til å huse ca. 235 mannlige og kvinnelige innsatte, med både høyt og lavere sikkerhetsnivå, er fengselet blant de største i landet. I tråd med byens lange handelstradisjoner er fengselet opptatt av å samarbeie med lokalt næringsliv og de mange fagmiljøer vestlandsbyen har å tilby.

Bergen
Steinestøvegen 401, 5109 Hylkje


Under kyndig veiledning fra ansatte får de innsatte mulighet til å tilegne seg kompetanse og fagbrev innen en rekke fagområder. Verkstedene produserer hovedsakelig kvalitetsprodukter av tre, metall og tekstil. Til tross for Bergens imponerende nedbørsmengder er fokuset likevel på å innovere, utvikle og produsere produkter for utendørs bruk. Det kan være større saker som boder, benker og bord, men også mindre objekter som fuglehus, sitteunderlag og fakkelholdere. Og skulle du trenge hjelp med å holde varmen, tilbys det ved til både bålpanne og peis.

Arbeidsdriften i fengselet består av fire avdelinger. Forpleining er avdelingen som omfatter kjøkkentjeneste, drift av vaskeri og dagligvarebutikk for innsatte. Det finnes også et mekanisk- og et trevare-verksted som begge har en moderne og velutstyrt maskinpark. Det siste er et småvare-verksted hvor det produseres produkter relatert til tekstil, søm og trykk.

Bergen fengsel har et stort fokus på innovasjon og produktutvikling. Et samarbeid med etablerte designmiljøer fra både Bergen og utenbys gjør det mulig å stadig kunne tilby moderne produkter tilpasset relevante behov hos forbrukeren. Tidligere har fengselet blant annet hjulpet møbelprodusenten Northern med produksjon av bordlampen «Bake Me a Cake». I nyere tid har arbeidsdriften jobbet med designbyrå Knudsen Berg Hindenes for å utvikle robuste og moderne møbler til en barneverninstitusjon. Det å jobbe sammen med eksterne eksperter innen sine fagfelt gir stor læring og utvikling for både innsatte og ansatte.

Selv om Bergen fengsel er stolte over kvaliteten på sine produkter, ligger fokuset først og fremst på den innsattes rehabilitering og utvikling. Fengselet har derfor et tett og godt samarbeid med Åsane videregående skole, et samarbeid som skal hjelpe de domfelte mot å bli best mulig rustet for deltagelse i arbeidslivet etter soningen er gjennomført.


Bergen Facebook

Bergen webshop