Midt i Ålesund sentrum har Ålesund fengsel stått siden det stod ferdig 1864. Til tross for sin høye alder og lange historie er det gule murbygget fortsatt like flott, grunnet godt vedlikehold. Her soner 27 innsatte sine dommer under høyt nivå av sikkerhet.

Ålesund
Kipervikgata 16, 6003 Ålesund

Ålesund fengsel har et godt samarbeid med næringslivet i Ålesund og omegn som bestiller profileringsmaterialer og produkter fra verkstedene. Fengselet har også en egen skoleavdeling som drives i samarbeid med Borgund videregående skole. Avdelingen tilbyr undervisning og signerer praksisattester fra arbeidserfaringen de tilegner seg gjennom verkstedene i arbeidsdriften. Faglærerene ved skolen samarbeider med de ansatte i arbeidsdriften i fengselet på flere prosjekter, og skolen kan også hente inn annen kompetanse ved behov. Borgund vgs. har flere undervisnings tilbud slik som restaurant og matfag , engelsk, matematikk, kroppsøving og dataundervisning. Vi har i tillegg Gangster yoga.

Trevareverkstedet og mekanisk verksted utgjør den største delen av arbeidsdriften i Ålesund fengsel. Her får innsatte opplæring innen teknikk og industriell produksjon, treteknikk, sveiseopplæring, cnc-maskinering, laser, overflatebehandling og montering. Opplæringen resulterer i en rekke kvalitetsprodukter som kan leveres etter bestilling. Blant produktene som lages er bord og benker i tre, griller, vedstablere, stålunderstell, konsollbord og terrassevarmere. Av småvarer produseres det fuglekasser og fuglematere, samt skjærefjøler.

Fengselet har samarbeid med Møre og Romsdal friomsorgskontor som driver et verksted utenfor fengselet. Her produseres det blant annet tennrullposer, kopper med trykk og 3D modeller. De domfelte som arbeider her er personer som gjennomfører samfunnsstraff.

Vi har også et flerbruksrom på fengselet sammen med Ålesund bibliotek. Her har vi aktiviteter som bokskred, forfatterbesøk, workshop innen kunst og media, barista kurs og konserter. Biblioteket er åpent fast to dager i uken, men utlån og innlevering kan avhjelpes hele uken.

Selv om Ålesund fengsel er et høysikkerhetsfengsel, er det et aktivt fengsel med mange aktiviteter for innsatte.

Velkommen til å utforske våre nettsider ,og ta kontakt om vi kan hjelpe med noe.

Besøk vår Facebook eller Instagram for mer informasjon eller kjøp våre produkter her