Midt i Ålesund sentrum har Ålesund fengsel stått siden det stod ferdig 1864. Til tross for sin høye alder og lange historie er det gule murbygget fortsatt like flott, grunnet godt vedlikehold. Her soner 27 innsatte sine dommer under høyt nivå av sikkerhet.

Ålesund
Kipervikgata 16, 6003 Ålesund

Ålesund fengsel har et godt samarbeid med næringslivet i Ålesund og omegn som bestiller profileringsmaterialer og produkter fra verkstedene. Fengselet har også en egen skoleavdeling som drives i samarbeid med Borgund videregående skole. Avdelingen tilbyr undervisning og signerer praksisattester fra arbeidserfaringen de tilegner seg gjennom verkstedene i arbeidsdriften.

Trevareverkstedet og mekanisk verksted utgjør den største delen av arbeidsdriften i Ålesund fengsel. Her får innsatte opplæring innen teknikk og industriell produksjon, treteknikk, sveiseopplæring, overflatebehandling og montering. Opplæringen resulterer i en rekke kvalitetsprodukter som kan leveres etter bestilling. Blant produktene som lages er bord og benker i tre, griller, vedstablere, stålunderstell, konsollbord og terrassevarmere. Av småvarer produseres det fuglekasser og fuglematere, samt skjærefjøler.

Spesielt for Ålesund fengsel er fokus på kosthold og livsstil. Dette, i kombinasjon med fengselets yogaprogram bidrar til at de innsatte lærer å ta vare på seg selv fra innsiden og ut.

Besøk vår Facebook for mer informasjon eller kjøp våre produkter her